Juhlavuosi tarjoaa tapahtumia niin Wetterhoffin talon kuin yhteistyökumppanien kattojen alla. Tapahtumakalenteri täydentyy juhlavuoden mittaan, joten ota se säännölliseen seurantaasi. Katso alla olevasta tapahtumakalenterista lisätietoja.
22.11.2024 – 4.5.2025 Laila Karttunen ja elämän väriraidat -näyttely Hämeenlinnan Taidemuseolla
TAMMIKUU 2025
14.1. Fredrikan syntymäpäivä ja Taitavat vuodet -juhlanäyttely Wetterhoffin talossa
25.1–25.5. Jalkine – menneen ja tulevan askeleissa, Emil Aaltosen museo, Tampere
HELMIKUU 2025
14.2. Ystävänpäivä Wetterhoffin myymälässä. Näyttely, kahvitarjoilu ja tarjouksia.
MAALISKUU 2025
15.3. Käsityöpäivä Fredrikan kanssa Inkalan Kartanossa - Käsitöitä, hyvää ruokaa, leppoisaa ajanvietttä ja samanmielisten seuraa!
20.3. Kevätpäiväntasaus ja asiakasilta Wetterhoffin talossa
HUHTIKUU 2025
7-11.4.2025 Juhlaviikko
Oppilaitoksissa on oppilaiden pop-up myymälöitä, avoimia ovia ja luokkakokouksia. Pääjuhla pidetään 11.4 Hämeen Ammattikorkeakoulun auditoriossa Visamäessä. Juhlan yhteydessä julkistetaan myös KT Mervi Frimanin kirjoittama Wetterhoffin koulun historiajulkaisu. Mielenkiintoisia puheenvuoroja, koulutuksen uusia tuulia ja lämpimiä vanhojen kavereiden kohtaamisia!
14.4. Seppeleenlasku. Tsaari Nikolai II:n ikiseppeleen lasku Fredrikan haudalle kuolinpäivänä 14.4.
TOUKOKUU 2025
(päivämäärä tarkentuu) . Fredrikan kävelytapahtuma: Kävele Naiselle ammatti Naisten Pankin kanssa.
SYYSKUU 2025
15.9. Tietokirjailijailta Hämeenlinnan kirjastossa, alustajana Marketta Luotonen, FT, tietokirjailija
LOKAKUU 2025
(päivämäärä tarkentuu) Fredrika Wetterhoffin muistokonsertti Wetterhoffin talon Wanhassa Kutomossa. Kuulemme Fredrikan lempikappaleita ja hänen aikalaisensa ja oppilaansa, Janne Sibeliuksen musiikkia.
(päivämäärä tarkentuu) Tee käsitöitä elokuvissa -ilta järjestetään kaupungintalon (entisen Wetterhoffin oppilaitoksen) auditoriossa. Ota mukaasi käsityö, rentoudu ja katsele samalla elokuvaa!
(päivämäärä tarkentuu) Fritz ja Eino-ilta Eräs-teatterissa. Tarina Fritz Wetterhoffin ja Eino Leinon ystävyydestä.
Emil Aaltosen museossa, Tampereen Pyynikinlinnassa pidettävä näyttely esittelee jalkineteollisuutta ja -suunnittelua sekä alan koulutusta. Aaltosen Kenkätehdas Oy:n julkaiseman Pitsnoukka-lehden sivujen kautta kurkistetaan 1960-70-luvun jalkineteollisuuden maailmaan. Yhtiön valmistamat jalkineet kertovat alan kehityksestä 1910-1980-luvuilla.
HAMK Hämeen ammattikorkeakoulun Muotoilun koulutusohjelman tuottama kokonaisuus esittelee jalkinesuunnittelun koulutuksen historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Esille pääsevät myös oppilaitoksesta valmistuneet jalkinesuunnittelijat Iris Kinni, Hannu Viitala sekä HAMKista ja London College of Fashion -korkeakoulusta valmistunut Terhi Pölkki ja De Monthfort University -korkeakoulusta valmistunut Minna Parikka.
Näyttely on toteutettu yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun Muotoilun koulutusohjelman kanssa.
Lisätietoja museon verkkosivuilla
Takaisin